If there is a chance that your online romance is a scammer.

LoveScammer.com - Logo

Datingfraude militair – wat u moet weten om uzelf te beschermen tegen oplichting

Liefde maakt je soms blind. Om te voorkomen dat u het slachtoffer wordt van liefdeszwendel, hebben wij deze website gemaakt. Leer alles wat u moet weten over een gevaarlijke zwendel waarover u misschien nog niets in de sociale media hebt gelezen.

Een bijzonder gevaarlijke internetoplichterij: mannen doen zich voor als Amerikaanse soldaten en schrijven vrouwen via sociale media aan om hen hun geld afhandig te maken. De zwendel van de nep soldaten heet Romance Scamming.

De procedure van de oplichters is vrij eenvoudig. Ze maken eerst een profiel aan op sociale netwerken zoals Facebook (FB) of Instagram of datingsites met gestolen foto’s en een valse naam. De foto’s die de oplichters op sociale netwerken en datingwebsites plaatsen, tonen goed uitziende, stoere mannen.

Dan zoeken de daders op internet naar eenzame vrouwen. Soms nemen ze de foto’s en de naam van een echte generaal en maken gewoon een nieuw profiel aan. Welke vrouw uit Nederland of België zou niet onder de indruk zijn als een generaal interesse in haar had.

In feite wordt een GI, zoals Amerikaanse leger worden genoemd, beschouwd als een uitstekend voorbeeld van een groot type mens: stoer en heldhaftig. Bij deze zwendel beweren de mannen dan dat zij op gevaarlijke gevechtsmissie zijn of op een vredesmissie in verre landen. Meestal is het zogenaamd landen als:

 • Irak
 • Afghanistan
 • Syrië
 • Iran
 • Libië
 • Turkije

Het doel van de bedriegers: het onvoorwaardelijke vertrouwen van de vrouwen winnen.

Amerikaanse soldaat vraagt om geld

Amerikaanse soldaat in Syrië is huwelijksoplichter en wil kist met geld sturen. Nadat het contact steeds dichterbij is gekomen, halen ze de strop aan. Het komt er altijd op neer dat ze geld willen – voor wat dan ook. Dit zijn dan, bijvoorbeeld, verzoeken aan het slachtoffer voor:

 • Geld voor de vlucht en de reis
 • Geld voor de telefoon- of internetverbinding
 • Vergoedingen voor vakantieaanvragen
 • Vergoedingen voor een gepland huwelijk met het slachtoffer
 • Steun voor medische behandeling of operatie in een ziekenhuis
 • Douanekosten voor het verzenden van een kist met contant geld, goud, zijn uniform of andere documenten
 • Waardevolle spullen
 • hij had financiële problemen

Het komt altijd op hetzelfde neer: Hij heeft altijd geld nodig.

Datingfraude militair - wat u moet weten om uzelf te beschermen tegen oplichting

Oplichters doen zich vaak voor als soldaten die in het buitenland zijn. Op een bepaald moment doet zich een incident voor en wordt er geld geëist.

Bij romantiek oplichting, verliezen slachtoffers veel geld

Uiteindelijk verliezen de slachtoffers duizenden en duizenden euro’s en hebben zij nauwelijks kans om deze verliezen ooit vergoed te krijgen, omdat niemand weet wie de oplichter is die achter de vervalsing zit.

De man op de foto heeft meestal niets met de zwendel te maken en is niet de dader.

Amerikaanse soldaten in Syrië zijn huwelijksbedriegers

In feite is de oplichter die een doeltreffend verhaal heeft bedacht om elke dag nieuwe vrouwen hun geld afhandig te maken, geen soldaat in het leger van de Verenigde Staten. De persoon die zich voordoet als een Amerikaanse soldaat in Syrië is een huwelijksbedrieger of romantiek oplichter, zoals het tegenwoordig heet.

Helaas komt het slachtoffer er vaak te laat achter. Daarom hebben wij deze pagina geschreven, zodat u geen slachtoffer wordt.

Wanneer hij schrijft dat hij vreest voor zijn leven in de oorlog en niet wil sterven, maar naar zijn nieuwe liefde wil gaan, is dat slechts een deel van het bedrog. Hij wil de harten van de vrouwen zachter maken. Als ze medelijden en angst voor hem voelen, zijn ze bereid te helpen.

Om het effect op de vrouwen te vergroten, stuurt hij vervolgens foto’s van de gesneuvelde of gewonde vermeende soldaten. Hij heeft deze foto’s van het internet gestolen. Het geld stroomt dan des te sneller.

Een Amerikaanse legersoldaat in oorlogstijd heeft veel op zijn bord. Hij gaat zeker niet het internet op via Facebook, Instagram, andere sociale netwerken of datingsites om op zoek te gaan naar de vrouw van zijn leven. En hij vraagt zeker geen vreemde vrouwen om geld. Deze vraag alleen al ontmaskert hem als een liefdes oplichter.

Het Amerikaanse leger probeert fraude te bestrijden

De VS hebben talrijke task force-organisaties opgericht om deze groeiende epidemie van zwendel met romances aan te pakken. Maar de successen zijn beperkt gebleven.

De oplichters komen overwegend uit Afrikaanse landen, gebruiken een niet te traceren e-mailadres en valse papieren. Vervolgens wordt er geld gevraagd voor allerlei dingen.

Zij houden rekeningen aan op talrijke plaatsen in de wereld, leiden betalingen van rekening naar rekening, gebruiken valse papieren bij transacties via RIA, Western Union of MoneyGram. Daarbij werken zij vanuit anonieme internetcafés waar opsporing niet mogelijk is.

Fraudeurs werken met valse documenten in de Romance Scam

Om hun eigen bedoelingen te staven, gebruiken de fraudeurs talloze vervalste documenten. Deze zijn, bijvoorbeeld, vals

 • Rijbewijzen (rijbewijs)
 • Militaire identiteitskaarten (ID)
 • Paspoorten (Passport)
 • Verlofaanvragen van het Amerikaanse leger (Verlofformulier)
 • en nog veel meer fantasie documenten.
Vals rijbewijs van een oplichter

Fraudeurs sturen vaak gestolen of vervalste documenten zoals identiteitskaarten of rijbewijzen op om hun echtheid te bewijzen.

Voorzorgsmaatregelen tegen liefdeszwendel op sociale media

Als je jezelf wilt beschermen tegen liefdesbedrog, volg dan deze regels. Dan zal je gered worden van het slachtoffer te zijn.

 • Maak NOOIT geld over naar mensen die u kent van het internet. Wees uiterst wantrouwig als u wordt gevraagd geld voor vluchten, mobiele telefonie, vakanties of medische kosten over te maken via Western Union. Wat voor problemen of eisen hij ook heeft, trap er niet in.
 • Als je echt een online relatie begint, stel dan alles in vraag wat de persoon je schrijft. Als je twijfelt, laat het dan nakijken. Detectives kunnen u helpen en betrouwbare informatie geven over of de man een oplichter is.
 • Wees zeer achterdochtig als u niet kunt videochatten met de persoon of brieven per post kunt schrijven of ontvangen. Leden van het Amerikaanse leger die in het buitenland worden ingezet, hebben vaak een zogenaamd APO- (Army Post Office) of FPO- (Fleet Post Office) postadres.
 • Zelfs in het internettijdperk is iedereen blij een handgeschreven brief per post te ontvangen. Hieronder kunt u lezen wat het postadres van Amerikaans militair personeel is.
 • Wees zeer achterdochtig als u wordt gevraagd geld over te maken of goederen te verzenden naar een derde partij. De ontvanger is echt, maar heeft geen idee dat de overmaking frauduleus is. Hij is meestal niet betrokken bij de fraude. In plaats daarvan misbruikt de dader hem als een zogenaamd financieel agent.
 • Wees meer dan sceptisch wanneer uw vermeende Amerikaanse soldaat u vraagt iets naar een Afrikaanse staat te sturen.
 • Let op spel-, grammatica- of taalfouten in de e-mails en berichten. Oplichters zijn meestal Afrikaans en spreken vaak gebrekkig Engels.

Een echte Amerikaanse soldaat heeft een militair e-mailadres dat eindigt op “.mil” waarmee hij per e-mail contact kan houden. Hij hoeft geen e-mailadressen te gebruiken van een freemailer zoals hotmail, yahoo of gmail.

Heb een gezonde hoeveelheid twijfel en kijk uit naar de volgende signalen wanneer je iemand nieuw ontmoet Iemand die je nog nooit in je leven hebt ontmoet en alleen van een foto kent, wordt gewoonlijk niet binnen een week met de snelheid van het licht verliefd op je.

En hij noemt je niet binnen een maand zijn grote liefde, met wie hij de rest van zijn leven wil doorbrengen. Hoe vaak hij ook over liefde praat – blijf voorzichtig, zodat je geen slachtoffer wordt.

Waarschuwingssignalen: kijk uit voor deze oplichterszinnen

De verhalen van de oplichters zijn vaak net zo hetzelfde als de foto’s die ze sturen. Wij hebben de belangrijkste zinnen van de oplichters hier voor u samengevat.

 • De oplichter beweert dat hij op een vredesmissie is.
 • Hij is op zoek naar een eerlijke vrouw.
 • Zijn ouders zijn al overleden.
 • De vrouw van de oplichter is al dood – ofwel aan een ernstige ziekte zoals kanker of ze is omgekomen bij een vreselijk ongeluk.
 • Hij heeft een kind dat wordt opgevangen door een kindermeisje of op een kostschool of militaire academie woont.
 • De oplichter schrijft vrij snel dat hij nauwelijks kan wachten om eindelijk bij de vrouw te zijn. De oplichter neemt steeds weer contact op.
 • Ze noemen je onmiddellijk “mijn liefste”, “schat”, “lieveling” of met andere termen van vertedering.
 • De oplichter schrijft vrij snel dat hij nauwelijks kan wachten om eindelijk bij de vrouw te zijn.
 • Hij beweert dat hij om veiligheidsredenen niet met de vrouw kan praten aan de telefoon of via de webcam. Als hij ermee instemt om via video te chatten, is het beeld zeer slecht, is er geen geluid en stopt de transmissie na een korte tijd.
 • Na enige tijd vraagt hij je om hem, bijvoorbeeld, wat geld of een iPhone te sturen met de hulp van een vermeende diplomaat of een Rode Kruis-medewerker.
 • Het Engels van de oplichters en hun grammatica komen niet overeen met de manier waarop mensen die in de VS zijn geboren en getogen spreken.
 • Er is iets ergs met hem gebeurd, waar alleen jij hem mee kan helpen.
 • Hij stuurt de gegevens naar zijn rekening, zodat het slachtoffer een overschrijving voor hem doet, die vervolgens niet werkt. Dat komt omdat het account gewoon nep is op een nepwebsite. De hele inhoud van de pagina is verzonnen.

Veel slachtoffers beseffen pas te laat dat de leuke contactpersoon van een van de online datingsites or sociale media slechts fictieve gegevens heeft verstrekt. Als het geld eenmaal gevloeid heeft, is goed advies duur.

De politie kan bijna niets doen tegen de dader uit het buitenland vanwege de valse gegevens. De dader behoort vaak tot een criminele organisatie zoals de Nigeria Connection uit Afrika.

Uiteindelijk kan het slachtoffer van de zwendel niet worden geholpen. Wees daarom voorzichtig wanneer u contact opneemt via een website. Profielen zijn vaak al nep genoeg. Volg de bovenstaande tips om te voorkomen dat u slachtoffer wordt.

 

De oplichter heeft zogenaamd geld gevonden.

De oplichter heeft zogenaamd geld gevonden en wil nu de kist naar u opsturen. Dit is gewoon een andere zwendel om geld te vragen voor verzending, douane enz.

15 belangrijke tips om de stappen eventueel nodig te ondernemen en de oplichterspraktijken te ontmaskeren

 1. Amerikaanse soldaten en hun familieleden hoeven nooit geld te betalen om op vakantie te gaan.
 2. Niemand hoeft per e-mail verlof aan te vragen namens een soldaat.
 3. Een generaal correspondeert nooit met je als een soldaat van het Amerikaanse leger verlof wil nemen.
 4. Een generaal is zeker niet ingelogd op een internet dating site.
 5. Soldaten hoeven nooit te betalen voor een beveiligde internetverbinding.
 6. Het leger eist nooit van afhankelijke personen een financiële vergoeding als je met verlof gaat.
 7. Soldaten hebben geen toestemming van een generaal nodig als ze willen trouwen.
 8. Soldaten hoeven niets te betalen als ze met pensioen willen.
 9. Amerikanen in het leger van de Verenigde Staten hebben allemaal een goede ziektekostenverzekering voor zichzelf en hun naaste familieleden (echtgenoot en/of kinderen). Deze ziektekostenverzekering dekt alle medische kosten indien zij behandeld moeten worden door een arts of in een ziekenhuis waar ook ter wereld. Familie of vrienden hoeven nooit de rekeningen van dokters of ziekenhuizen te betalen.
 10. Het is niet mogelijk voor een Amerikaanse soldaat om tegen betaling een privé-voertuig te laten vervoeren op een militair vliegtuig.
 11. “Financiële officieren van het leger” helpen nooit Amerikaanse soldaten met het kopen of verkopen van wat voor spullen dan ook.
 12. Soldaten in oorlog, strijd of VN-vredeshandhaving hoeven niet om privé-geld te vragen om zichzelf of hun troepen te onderhouden.
 13. Amerikaanse soldaten vinden geen grote sommen contant geld en hebben geen hulp nodig om het heimelijk het land uit te brengen.
 14. Legerpersoneel vindt nooit grote hoeveelheden goud in het operatiegebied dat zij met behulp van derden, een diplomaat en een transportbedrijf, in een doos het land uit willen brengen.
 15. Amerikaanse soldaten vragen nooit aan een onbekende om een betaling voor hen aan te nemen van een onbekende derde, die deze persoon vervolgens via Western Union of andere transferdiensten overmaakt.

Als je op deze waarschuwingssignalen let, loop je minder kans om het slachtoffer te worden van datingfraude.

Hier zijn enkele voorbeelden van postadressen waar u handgeschreven brieven kunt sturen aan Amerikaanse soldaten, of het nu gaat om de luchtmacht, de marine of het leger. U kunt dit zelfs doen in gebieden waar een oorlog aan de gang is en legerpersoneel wordt ingezet.

Zo ziet een APO-adres eruit

GEN John Doe
PSC 1234, bus 12345
APO AE 09204-1234

Zo ziet een FPO-adres eruit

CAPT John Doe
USS Cochrane (DDG-21)
FPO AP 96543-1234

Wij beschermen u tegen het slachtoffer worden van datingfraude

We hebben al veel potentiële slachtoffers gered van het verlies van al hun bezittingen. Profiteer daarom nu van ons advies over uw zaak, zodat u niet een van de slachtoffers wordt, en neem contact met ons op. U zult dan meer te weten komen over ons werk en het bewijs dat wij in uw zaak leveren. Bouw voort op onze decennialange ervaring in opsporingswerk voor bedrijven en particulieren.

Geen geld overmaken

En let op ons advies: maak nooit geld over en stuur nooit intieme foto’s op sociale media naar iemand die je via sociale media of een datingsite hebt leren kennen.

Ook vaak gelezen:

Krijg zekerheid: Neem vandaag nog contact met ons op

  Gelieve alle velden met een * in te vullen. (verplichte velden)

  Als u het contactformulier op onze website gebruikt of ons een e-mail stuurt, worden uw gegevens opgeslagen voor verwerking en voor het geval dat u verdere vragen heeft. De opgeslagen informatie wordt niet aan derden verstrekt, tenzij u hiermee akkoord gaat. Meer informatie: Privacy Policy (engels)

  Door het indienen van dit bericht erken ik het privacybeleid. Ik ga akkoord met de elektronische verwerking van mijn persoonlijke gegevens met het oog op het leggen van contact.